Søndag ble det registrert ett nytt tilfelle av covid-19. Melhus står dermed oppført med 285 smittetilfeller i koronatiden.

– I forrige uke ble det registrert to positive tilfeller. Fredag fikk vi melding om en positiv hjemmetest, og vedkommende tok en PCR-test. PCR-testen har vi ikke fått resultatet av ennå. Søndag kveld fikk vi melding om en positiv hjemmetest, og vedkommende skulle ta en PCR-test, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Brækken forteller at det ikke er samme type smittesporing som før, men at kommunen har dialog med den smittede.

– Kommunen får ikke lenger telefon fra laboratoriet på St. Olavs hospital om nye smittetilfeller, men får en e-post. E-posten leses daglig, men det er ikke hastesaker lenger. Når folk har avlagt positiv hurtigtest, har vi dialog med den smittede og gir råd og støtte. Men det er ikke aktiv smittesporing, sier Brækken.

Smittetilfellene fredag og søndag gjelder ifølge Brækken, voksne. Om disse var vaksinert eller ikke, har Brækken ikke oversikt over.

19.724 koronatester er utført i Melhus siden koronatiden startet i fjor vår. Det er altså fortsatt koronasmitte (covid-19) i omløp, og Melhus kommune anbefaler folk å følge de generelle smittevernsrådene i tråd med Folkehelseinstituttets anbefaling.

Tredje dose

Når det gjelder den tredje dosen av koronavaksine, noe som er anbefalt eldre over 65 år og spesielt utsatte grupper, sier Brækken at kommunen jobber med å finne et egnet sted.

– Vi kommer med opplysninger om lokasjon snart, sier Brækken.