Midtre Gauldal

Fredag morgen har Folkehelseinstituttet registrert 38 nye positive PCR-tester i løpet av torsdagen for Midtre Gauldal. Tallet er rekordhøyt. Fredag ble det registrert to nye tilfeller av positiv PCR-test for covid.19. Kommuneoverlege Bjørn Lyngen opplyste til Trønderbladet tidligere i uka at det er ganske mye smitte for covid-19 for tiden i kommunen. I tillegg kommer innmeldte positive hurtigtester.

Pr. fredag hadde Midtre Gauldal registrert totalt 275 smittetilfeller for denne uka. Kommunens statistikk for forrige uke viser 307 smittede, og ingen av disse var over 60 år. Flest smittede er det i gruppa 6–39 år. De siste fire ukene er ingen over 80 år meldt smittet med covid-19. I gruppa 60–79 år har det i løpet av disse fire ukene vært 18 smittetilfeller. Tallene inkluderer innmeldte positive hurtigtester.

Melhus

Melhus kommune registrerte 145 smittetilfeller på onsdag, og da er innmeldte positive hurtigtester tatt med. For torsdag registrerte Folkehelseinstituttet 45 nye positive PCR-tester for Melhus, og fredag ble det 27 nye positive PCR-tester.

Rådmann Katrine Lereggen sa til Trønderbladet på torsdag at kommunen ikke har fått noe informasjon om noen av innbyggerne har omkommet på grunn av covid-19 eller har vært innlagt på grunn av denne sykdommen.