- Jeg vil aldri komme over det. Men jeg har flere barn å ta vare på, så jeg må leve med sorgen, sier moren til avdøde Alexander Albertsen.

Alexander (19) omkom da han kjørte til jobb sammen med bestevennen Micke Daniel Aaslund den 29. juni i år. Micke Daniel ble lam fra brystet og ned etter ulykken.

Begge brukte belte

De to guttene hadde akkurat avsluttet en forbikjøring da Peugeot'en de kjørte fikk skrens. Bilen kom sidelengs over i motsatt kjørebane og ble truffet av en møtende bil med tilhenger. Micke Daniel husker ingenting fra ulykken.

- Jeg aner ikke hvorfor vi fikk skrens. Siden vi nettopp hadde kjørt forbi, var muligens farten litt høyere enn fartsgrensa, men vi kjørte ikke veldig fort. Begge brukte sikkerhetsbelte, forteller Micke Daniel.

Døde samme dag

Guttene var på vei til Trondheim fra Støren da ulykken skjedde. Begge ble sendt til sykehus i all hast. Alexander døde samme kveld, og Micke lå i koma i ni dager. Fem dager etter ulykken var han utenfor livsfare.

- Hadde ambulansefolkene kommet fem minutter senere ville jeg vært død, sier Micke.

Lam fra brystet og ned

- Alexander var sannsynligvis hjernedød da han ble hentet ut av bilen. Jeg regner med han traff midtstolpen i bilen med hodet, for han hadde ikke en skramme på kroppen, forteller moren Anne Kathrin Albertsen.

Hos Micke hadde to ryggvirvler gått ut av ledd, slik at det ble knekk på ryggmargen hans. Micke er lam fra brystet og ned.

- Men jeg skal gå igjen. Det er sikkert, sier han.

Micke fikk ikke deltatt på verken begravelsen eller minnestundene som ble holdt for Alexander.

- Morfar filmet begravelsen, så jeg fikk sett den, sier han.

Bestevenner

Begge guttene lå ved siden av hverandre på nevrointensivavdelingen på St. Olavs hospital før Alexander døde.

- De kunne bare strekt ut hendene for å berøre hverandre en siste gang, sier Anne Kathrin.

Fest for Micke

Nå er Anne Kathrin Albertsen i gang med å arrangere fest til inntekt for Micke Daniel. Målet er å samle inn penger slik at han kan sendes til USA for å lære seg å gå. Dansegallaen arrangeres i Størenhallen 15. desember.

Les mer i Trønderbladets tirsdagsutgave!

SAMMEN I SORGEN: Micke Daniel Aaslund mistet bestevennen Alexander Albertsen i bilulykken på Lundamo i sommer. Alexanders mamma, Anne Kathrin Albertsen, arrangerer fest for å få Micke på beina igjen, etter at han ble lam fra brystet og ned.
HARDT SKADD: Micke Daniel Aaslund svevde mellom liv og død i fem dager etter bilulykken. I dag er han lam fra brustet og ned, og lenket til rullestolen.