Dansegallaen samlet 400 funksjonshemmede i idrettshallen på Støren.

- Et kjempearrangement, sier kultursekretær May Britt Aas.

Dansegallaen har etter hvert blitt en viktig tradisjon for funksjonshemmede i hele Sør-Trøndelag. Den ble arrangert for 11. gang på Støren, og i år kom totalt 400 deltagere fra Bjugn i nord til Oppdal i sør.

- Når man ser gleden og samholdet de viser på en slik dansegalla, er det tydelig at arrangementet betyr veldig mye for gjestene, sier Aas.

Og det bekreftes av flere av sykepleierne og assistentene som er med sine brukere på dansegalla. Noen må stålsette seg for å stille opp på et stort arrangement med mange folk, men alle storkoste seg på dansegulvet, og alle, både med og uten rullestol, svingte seg til dansebandet Jan Borseths.

- Danseskoene var nypusset og finstasen var på til kveldens fest. Her var full fart på dansegulvet fra første tone og mange sprudlende, livsglade danseløver, forteller May Britt Aas.

Kulturavdelinga i Midtre Gauldal står som arrangør av den populære dansegallaen, sammen med en dugnadsgjeng på 15-20 personer. Kultursekretæren er glad for å kunne gjøre denne innsatsen for funksjonshemmede, spesielt når hun ser hvor mye de gleder seg, hvor de setter pris på dansinga og det å kunne treffe gamle venner og nye venner.

- Jeg vil også berømme hjelpemannskapet for flott innsats. 24.oktober neste år blir det ny dansegalla, samme sted og samme orkester, sier hun begeistret.

KONSERT: Det lokale sangkoret ”De glade trubadurer” sang for danseløvene som var samlet i idrettshallen på Støren forrige fredag. Koret ledes av Marie Bjerkenås. Foto: May Britt Aas.
POPULÆRT DANSEBAND: 400 funksjonshemmede svingte seg til tonene fra Jan Borseths. Fra venstre: frontfigur Jan Borseth, gitarist og vokalist Vebjørn Moen og gitarvirtous Stephen Carlson. Foto: May Britt Aas.