For første gang på lang tid er det et klart borgerlig flertall i Klæbu. Men å komme til en felles løsning har de ikke klart. De ikke-sosialistiske partiene Høyre, Sp, Frp, KrF og Venstre har hatt samtaler over lengre tid uten å komme fram til en felles løsning.

- Det er forskjellige interesser, og det er vanskelig å bli enig. Nå har vi i Høyre tatt tenkepause, for det er samtaler i andre retninger også. Vi vil ta en beslutning om hva vi skal gjøre etter helga, sier Bjørn M. Bjerke i Høyre.

En av årsakene til at forhandligene mellom de borlige partiene har strandet, skal være at flere av de såkalte sentrumspartiene er skeptiske til å samarbeide med Frp.

Etter det Trønderbladet erfarer skal det være kontakt mellom sosialistisk og borgerlig side. Det bekrefter også SVs Otto Sæterbø.

- Det er riktig at KrF, Venstre, Sp, Ap og SV har snakket sammen, og vi har intensjoner om å møtes igjen. Jeg vil beskrive tonen mellom oss som hyggelig. Utover det er det altfor tidlig å si hvor det vil ende, det blir bare spekulasjon, sier Sæterbø som inntil videre er utpekt som talsmann for denne forhandlingskonstellasjonen.

Spillet omkring ordfører- og varaordførervervet er også i full gang. Selv om Frp fikk inn flest representanter i det nye kommunestyret av de ikke-sosialistiske partien med fem, er det ingen automatikk at de får ordføreren dersom de blir med i en flertallskonstellasjon. Heller ikke varaordførervervet er Frp og Petter Hosen sikret.

Ifølge flere kilder ligger trolig Senterpartiets Jarle Martin Gundersen best an som ny ordfører i Klæbu etter Ivar Skei. Varaordførervervet er imidlertid mer åpent.

ORDFØRER? Jarle Martin Gundersen (Sp) er ifølge flere kilder Trønderbladet har snakket med favoritt til å bli ordfører i Klæbu.