Elevene på Gauldal videregående skole brukte dagen før OD-dagen til informasjon om barn og unge i Sør-Amerika som får pengene som samles inn i dag.

- Elevene informeres om hva de faktisk jobber for under OD-dagen, og det er penger som går til barn og unge i Sør-Amerika. Vi har hatt foredrag med folk fra distriktskomiteen, vi har sett film fra Sør-Amerika og vi har spist felles frokost med støtte fra lokalt næringsliv, forteller Ingrid Skavern, som er en av to ledere for Internasjonal dag (ID).

ID var i går, og er en slags ”oppvarming” til OD-dagen i dag, hvor nesten alle elevene ved Gauldal VGS er ute og jobber for å samle inn penger.

- Jeg tror de fleste tar dagen på alvor, og ikke som en fridag, men heller en annerledes dag, sier Ellen Evjen.

Begge to er veldig glad for støtten de har fått fra lokalt næringsliv. Anne Stenset, som er leder for OD-dagen på Gauldal VGS, sier støtten var avgjørende for å få til frokosten onsdag morgen.

- Vi fikk melk fra den nye Bunnprisen her på Støren, diverse pålegg og annen drikke fra Mega, penger fra Soknedal sparebank og kjøttpålegg fra Norsk Kylling. Vi setter stor pris på den gode støtten, sier hun.

Etter klokken tolv i går var elevene inndelt i forskjellige grupper, som drev med diverse aktiviteter rundt omkring på skolen. Alt fra fotball, natursti, dans og drama, noen laget veggavis, og noen film, og noen drev med tegning.

- Det er artig å holde på, og dagen har vært veldig bra så langt. Jeg føler budskapet er overlevert, og at elevene forstår vitsen med å jobbe på OD-dagen, sier Ingrid Skavern.

Totalt 30 elever var i sving med ID og OD-dagene på Gauldal VGS.

KOMITE: De sitter i OD- og ID-komiten, fra venstre Anne Stenset, Ingrid Skavern og Ellen Evjen.