Ingen har så langt tatt på seg skylda for skytinga av kua som gikk med bjelle på beite i Hauka i Midtre Gauldal. Det var en elgjeger på post like ved der kua ble skutt. Faren til bonde Arve Økdal hørte et skudd mellom sju og åtte på kvelden fredag 26. september. Gårdbruker Arve Økdal så den eneste jegeren som var i området komme gående fra stedet der kua har blitt skutt.

Ble enige om å åpne kua for å finne kula

Arve Økdal forteller at han kontakta jaktlaget for å finne ut av hva som hadde skjedd. Ifølge gårdbrukeren var det ingen andre i området da kua ble skutt. Jegeren Økdal meiner har skutt kua nekter for det. Han var den eneste på jaktlaget med sitt våpenkaliber. Derfor ble jaktlaget og bonden enige om å slakte kua for å finne kula. De møttes en stund senere for å obdusere kua, men da ble de stående å måpe, forteller gårdbrukeren:

- Etter at vi ble enige om å obdusere, så hadde noen vært og åpna kua fra hale til hals, og det var ikke mulig å finne noe kule.

- Hva tenker du om det?

- Vi fikk alle en bakoversveis da vi så hva som hadde skjedd.

- Hva trur du er motivet for å sprette opp ei ku slik?

- Det må klart være for å skjule sine spor. Han det gjelder har et våpen med spesielt kaliber, og det var bare han som hadde det kaliberet i jaktlaget, og da er det ikke så mye en kan ta feil av, egentlig. Det er en tragedie for han at han ikke gjorde det han burde gjort som jeger. Han skulle ha gått fram og stukke kviga, hatt av skinnet og tatt vare på kjøttet og i tillegg varsla om det som hadde skjedd. Da hadde saka vært ute av verden.

Jaktlaget vil erstatte

- Har dette ført til tap for deg?

- Det går bra fordi jaktlaget erstatter nok tapet, så jeg får kjøpt meg ei ny ku.

- Så jaktlaget kommer til å gi deg erstatning?

- Ja det vil de gjøre. De ser den biten der og det er ikke noe problem, sier Arve Økdal. Han understreker at han har et godt forhold til jaktlaget fra Oppdal:

- Jeg har full tillit til jaktlaget og måten de har håndtert dette på. Så jaktlaget får komme tilbake. Men det er en mann jeg ikke har tillit til, og han får ikke komme tilbake og jakte neste år. Jeg har et godt forhold til jaktlaget, og de har ikke gjort noe forsøk på å tildekke det som har skjedd. Jeg forstår problemet de har innad, en kan sjøl tenke seg det, sier Økdal.

Trønderbladet har vært i kontakt med lederen for jaktlaget og med jegeren det gjelder. Verken jaktlaget eller den bonden meiner har skutt kua, ønsker å uttale seg foreløpig.

Les også: Ingen vedgår kudrap

OPPGITT: Gardbruker Arve Økdal fra Hauka er oppgitt over at ingen vil ta på seg ansvaret for å ha skutt hjerteskudd på ei drektig kvige som gikk på beite. Han understreker at jaktlaget har håndtert saka på en bra måte.
RESTENE: Dette er de sørgelige restene etter kua som ble skutt i bogen med perfekt hjerteskudd, i tråd med det jegere er opplært til. Ingen sa ifra om hva som hadde skjedd og kjøttet gikk til spille.