På gamle kirkeruiner på Husaby samlet sju vandrende biskoper krefter til onsdagens pilegrimsetappe. Gjennom Sigrid Undsets skildringer i Kristin Lavransdatter fikk følget gått opp dagens rute litterært.

Sigrid Undset satt på Husaby da hun arbeidet med «Husfrue», og mye av pilegrimsleia i Skaun er godt beskrevet i boka. Denne skildringa fikk biskopene opplest da de onsdag gjestet Husaby på sin pilegrimsferd fra Oslo til Trondheim.

Imponert over mottak

Det er avtroppende biskop i Nidaros, Finn Wagle som har tatt initiativet til pilegrimsvandringen. Hans nest siste dag i embetet startet med morgenbønn i Skaun kirke, før turen videre gikk til Husaby der norsklektor Espen Tørset leste et utdrag fra Kristin Lavransdatter. Det så ut som om det falt i smak hos de sju vandrende biskopene som lyttet oppmerksomt.

Biskopene virket svært godt fornøyde med besøket i Skaun, og Nidaros-biskop Finn Wagle benyttet muligheten til å si hvor bra han syntes det var at de historiske stedene blir tatt vare på.

– Det er flott at Skaun tar mål av seg til å ha en ledende rolle i pilegrimsarbeidet. Det er inspirerende for alle og det er flott at dere har fått kjøpt gården her, mente han.

Biskopene har vært på vandring siden lørdag, og fra Husaby bar det videre over Husbymarka før biskopene krysset Djupdalen på vei mot Kleivan i Buvika. Deretter fortsatte følget mot Øysand og Sundet gård for overnatting.

GÅR PILEGRIM: En stor del av landets biskoper startet lørdag på pilegrimsleia fra Oslo til Trondheim. Onsdag var de på plass på kirkeruinene på Husaby, og fikk høre om Skaun kommunes pilegrimsarbeid.