– En markise ved inngangspartiet på skolen hadde flere brennmerker og hull. noen av dem på størrelse med en sigarett, andre større, sier Ove Bugten ved Skaun lensmannskontor.

Det var mandag at Jåren/Råbygda skole meldte fra om brannskadene på markisen som hang nær inngangspartiet på skolen. Skaden skal ha skjedd i løpet av helga. Politiet mener at inngangspartiet har fungert som leskur og forsamlingspunkt. Det står en benk der, og det ligger flere sigarettsneiper på bakken.

– Det er tydelig at noen har satt en glødende sigarett bort til markisen. Det er tydelig brennbart materiale, og kunne fort tatt fyr, sier Bugten.

Politiet har få spor å gå etter, og ønsker å få tips fra publikum om det er noen som har sett hvem som står bak branntilløpet.

Branntilløpet på skolen skal ikke være det eneste i bygda de siste ukene. Ifølge en mann Trønderbladet har snakket med, har det vært tent på flere steder i bygda, blant annet på plakater på postkassestativ, og ved mannens eiendom. Han mener det er unge ungdommer som står bak.

– Ingen av disse sakene er meldt inn til politiet, og vi er kun kjent med det gjennom media at det skal ha vært noe halm som var satt fyr på, blant annet, sier Thomas Staff ved Skaun lensmannskontor.

Han mener at de som sitter på informasjon i denne saken, enten bør kontakte de aktuelle familiene, eller be politiet om hjelp, om de tror det er de samme personene som står bak.