Horg og Flå bygdeungdomslag arrangerte festen i Flå samfunnshus der politiet mener festen gikk helt over styr. Flere ble skadd, og politiet regner med at det vil komme flere anmeldelser etter festen som ble stanset før midnatt.

Les også: fest på Ler endte i slagsmål og skader

Politipatruljer og ambulanse rykket ut

Flere politipatruljer og ambulane rykket ut til samfunnshuset sent lørdag kveld etter å ha fått melding fra stedet om at det foregikk grov vold og slagsmål. Operasjonsleder Rune Brandmo ved Trøndelag politidistrikt opplyste til Trønderbladet at dette var en privat fest og at det var en festdeltaker som varslet politiet. Han sa også at politiet avsluttet festen.

Sara Floor Øian, leder for Horg og Flå bygdeungdomslag opplyser til Trønderbladet at det var en fra vaktmannskapene som ringte politiet.

Festkultur

- Det oppsto for mange situasjoner på samme tid, noe som førte til at vi skulle hatt flere vakter. Dette resulterte i at vi avsluttet festen og kontaktet politiet for å hjelpe oss å få kontroll. Det var synd at festen endte slik da de fleste kom for å ha det gøy, men noen deltakere etterfulgte ikke vaktenes pålegg og kom til festen kun med slossing for øyet, opplyser Øian i en e-post.

Hun forklarer at hun er utilgjengelig på telefon på grunn av et møte, men at hun svarer pr. tekstmelding eller e-post.

- Vi har arrangert flere slike private fester før uten problemer. Uten å nevne tilhørighet, er det enkelte som ikke innehar samme festkultur som majoriteten, forteller Øian.

Øian legger til at det kom mange flere enn planlagt, og at det var for lite vakter.

- Det ble utfordrende å takle situasjonene da de opphørte én plass og blusset opp et annet sted ett minutt etterpå. Man kan aldri gardere seg 100 % mot bråkmakere, men økt sikkerhet i form av flere profesjonelle vakter fra vaktselskap og flere frivillige vakter vil bli innkalt for å ivareta sikkerheten. Vi har blitt noen erfaringer rikere etter i går, og tar dette med oss videre i de neste arrangementene våre, forklarer Øian.

Ny fest

På Facebook-sida til Horg og Flå bygdeungdomslag beklager styret at dørene i Flå samfunnshus ble stengt allerede klokka 23.30. I innlegget vises det til at det oppstod flere personskader og ukontrollbare situasjoner.

Les også: sida til Horg og Flå bygdeungdomslag

Styret lover bot og bedring, og tlbyr gratis inngang på årsmøtefesten 20. februar for alle som meldte seg inn i laget da de kom til samfunnshuset.

Etter årsmøtefesten vurderer styret å ha arrangementer der det er 18 års aldersgrense.

Permanent utstengelse fra bygdeungdomslaget av dem som lager bråk, er virkemiddel som styret vurderer.