Det har oppstått forvirring rundt utsendelse av oblater. Årsaken er at årets utsendelse foregår i to puljer, avhengig av når bilene skal til EU-kontroll.

– Ta det med ro, alle får oblatene sine, forsikrer Statens vegvesen.

Flere og flere av landets 2.7 millioner bileiere får nå oblatene for 2011 i posten, og siste utsendelse som går til østlandsområdet skjer i neste uke.

På grunn av at publikum varsles om frist for EU-kontroll samtidig med at de får oblatene, er utsendelsen delt opp i to puljer. Dermed kan folk i samme område eller eiere av flere biler motta oblater til ulikt tidspunkt til forskjell fra tidligere. De som har kontrollfrist etter juni 2011 får oblatene først.

Ta det med ro

Oppfordringen fra Statens vegvesen til bileiere er klar; ta det med ro, oblatene kommer.

- Har du alt i orden, kommer oblatene i løpet av sommeren, og det er ikke nødvendig å ta kontakt med en trafikkstasjon, sier sjefingeniør Ivar Fjeldberg på kontor for Kjøretøyregistrering i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Følgende er likevel verdt å merke seg:

Skal bilen din til EU-kontroll etter juni 2011?

- Du vil ikke få et klistremerke i oblatutsendelsen og kan slappe av til neste år

- Oblatene blir sendt ut i første pulje

Skal bilen din til EU-kontroll en gang mellom juli 2010 og juni 2011?

- Et klistremerke følger med i oblatutsendelsen som du kan feste i almanakken eller i bilen for å huske fristen

- Oblatene blir sendt ut i andre pulje

- Dette innebærer at dersom du har flere biler som skal til EU-kontroll til forskjellig tidspunkt, får du ikke oblatene til samme tid, fortsetter Fjeldberg.

– Vi har kontroll på utsendelsene og ber publikum ta det med ro fram til slutten av juli. Har du ikke mottatt oblatene da er det på tide å ta kontakt med nærmeste trafikkstasjon, avslutter han.

Kilde: Statens vegvesen