Det til tross for at det nye vegselskapet starter opp 1. januar neste år. Og det er vedtatt at hele strekningen fra Skjerdingstad til Ulsberg skal bygges av vegselskapet.

– Vi planlegger for at det skal bli en oppstart i 2015-2016. Vi har ikke fått beskjed om noe annet, sier Vigdis Espnes Landheim.

Siste flikk på planer

Hun er assisterende prosjektleder i Statens vegvesen for den sju mil lange E6-strekningen.

Nå jobbes det med å regulere ferdig strekningen Korporals bru – Vindalsliene. I 2012 lå den siste reguleringsplanen klar, men denne gjøres det nå noen små endringer på.

– Den har vært ute på høring, så vi gjør noen små endringer i forhold til innspill derfra. Den skal oppe til behandling 22. juni, så da håper vi på et vedtak der, sier Landheim.

Dette gjelder for strekningen Vindalsliene til sentrum i Soknedal.

Opprinnelig dekket reguleringsplanen hele strekningen, men denne har nå blitt delt i to. Den andre strekningen gjelder altså fra Soknedal sentrum til Koroporals bru.

Utreder tunnel

Dette på grunn av at en tunnelløsning mellom Korporals bru og Soknedal sentrum skal utredes.

Innkjørselen til tunnelen sørfra vil bli rett etter Hovsbrua. Da vil man komme ut av tunnelen rett ved Korporals bru.

Veien ved sentrum blir gående langs vestsida av Sokna. Dermed blir det ei bru over elva rett sør for Hovsbrua, før man kjører rett inn i tunnelen i fjellet.

– Denne planen skal være ferdig i oktober. Så skal forslaget behandles i kommunen, forteller Landheim.

Det er Statens vegvesen som utarbeider planforslaget.

Strekningen Vindalsliene til sentrum blir bygget først, da den planen blir ferdig vedtatt først.

Enda lenger sør, utarbeides reguleringsplanen for strekningen Vindalsliene til Ulsberg. Den skal være klar innen 1. oktober.