Joar Alseth plusset på sin personlige knebøy-rekord med hele 55 kilo, og unge Silje Grytbakk og John Marius Reiten klarte gull. Også Åge satte ny pers.

Fem fra Melhus IL deltok på RM styrkeløft på Røros i helga, hvor det totalt var totalt 28 løftere helt fra Namsos i nord til Røros i sør.

Silje imponerte

Silje Grytbakk endte opp med imponerende 100 kg i markløft. Ikke verst for en jentunge på 63,5kg, blir det kommentert fra klubben. Silje fikk 222,5kg sammenlagt og gull.

Også John Marius Reiten i klasse 100 kg ungdom tok gull sammenlagt

Sist av ungdomsløfterene fra Melhus kom Joar Alseth klasse 125+ ungdom. Joar startet på "beskjedne" 145 kg i knebøy som var den gamle persen hans. Økte derfra til 165 kg og fikk også det godkjent. Så økte Joar til hele 200 kg og klarte vekta med overbevisende trøkk i beina.

- Helt utrolig. Vi visste at det var vikingkrefter i gutten fra Løvsetbakkan, men hvem kunne drømme om 55 kg økning bare i knebøy, blir det sagt fra klubben etterpå.

Men knebøyen hadde kostet krefter og trøkket i benkpress ble deretter og Joar ble stående med 70 kg som beste. I markløft derimot våknet dyret igjen og dro opp 200 kg også her. Med 470 kg sammenlagt klarte han kravet for Ungdoms-NM i november. Et krav som klubben hadde håpet han først skulle greie neste år.

Åge Berntsen i klasse 125+ senior startet knebøy med 310 kg som gikk lett. Økte vekta til 325 kg, og i tredje forsøk satte han ny pers i knebøy på 332,5 kg som kom opp med god margin. Etter første øvelse ledet Åge 32,5 kg på nærmeste konkurrent. I benkpress startet han på 222,5 kg som også gikk greit. Med tre godkjente løft i markløft og pers i siste løftet på 290 kg slo Åge konkurrenten med 25 kg. Åge ble også beste løfter på poeng av seniorløfterne.

MARKLØFT: Åge Berntsen i markløft
MARKLØFT: Harald Haug klarte 275 kg i markløft
MARKLØFT: Joar Alseth klarte dro opp 200 kg også her.
KNEBØY: Silje Grytbakk
BENK: Åge Bertnsen i benkpress