Mat-elevene på Gauldal videregående er både kreative og stolte av sine mattradisjoner. Av sånt blir det både gode ideer og utmerkelser.

– Lag et nyskapende produkt basert på gamle trønderske mattradisjoner ved bruk av lokale råvarer, var oppgaven elevene som går linja restaurant og matfag ved Gauldal videregående skole fikk.

Dermed begynte tankeprosessen for å trylle om tradisjonelle matretter fra Midtre Gauldal.

Resultatet skulle vise seg å bli så bra at da finalen i konkurransen «Stolt og kreativ» gikk av stabelen under fylkestinget denne måneden, stakk det ene laget fra Gauldal videregående av med kulturprisen for sin «eggost på egne ben».

VANT PRIS: Med «Eggost på egne ben» vant gruppa Gauldalsost kulturprisen under matkonkurransen tidligere i måneden. Den tradisjonelle eggosten blir servert med sjokolade, karamellsaus, geitost, og tørre vafler. Foto: Privat.
GAMMELT OG NYTT: Slik presenterte elevene eggosten for juryen under matkonkurransen. Foto: Privat.