Syv laksefiskere ble isolert etter at halvøya de oppholdte seg på, ble ei øy. Kort tid etter ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon.

- Vi fikk inn melding fra en mann som befant seg i ei campingvogn ved elvebredden. Elva hadde steget så mye at halvøya som campingvognene var blitt plassert på, hadde blitt til ei øy, forteller operasjonsleder Bård Jakobsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Elva steg såpass raskt at alle måtte evakueres. Dette dreide seg om syv fiskere som camper på samme plass. Vi varslet Hovedredningssentralen som sendte ut ett Sea King-helikopter, men siden brannvesenet hadde båt, fikk vi ikke bruk for Sea King-helikopteret, sier Jakobsen.

Ingen personskader

- Det er ikke meldt om noen personskader, og evakueringa gikk svært bra. Elva stiger fortsatt, så vi vet ikke noe om eventuelle materielle skader. Jeg snakket nettopp med Meteorologisk Institutt, og ifølge de er det ventet mer regn i de dagene som kommer, forteller operasjonsleder.

Det er ikke bare på Hovin det har blitt fuktig, i løpet av natten har også politiet berget en bil på Melhus og vært til unnsetning på flyplassen på Kvål.

- Vi har også fått inn melding om at en campingplass på Støren har fått vannskader, sier han. Vitner på stedet forteller om stor evakuering:

- Hele campingplassen er oversvømt, og folk prøver så godt de kan å få evakuert ut seg og sine eiendeler, forteller vitnet.

Ved hele elvebredden finnes det boliger, campingplasser og campingvogner, men Bård Jakobsen vet ikke hvordan dette blir:

- Vi har ikke fått inn flere meldinger, men det ser ikke ut som at regnet har tenkt å gi seg, derfor må vi være klar for det meste, forteller han.