Det meste av valgkampen har dreid seg om de kommunale tjenestene med fokus på, oppvekst, helse og omsorg og at Korsenområdet er løsningen på det meste. Virkeligheten er til tider framstilt med liten nøyaktighet. Dette bidrar til å forvirre velgerne og resulterer i svekket tillit til alt og alle.

Spørsmålene flere bør være opptatt er hvorfor bor vi her og hva vi skal leve av. Inntekts- og skattenivået er generelt lavt her i kommunen sammenlignet med landssnittet.  Et styrket næringsliv vil gi høyere inntektsnivå og det vil bidra til å styrke kommuneøkonomien gjennom økt skatteinngang. Kommunen må øke engasjementet mot næringslivet for å få dette til.

Stagnasjon og nedgang må angripes med tiltak umiddelbart. Vi må ha fokus på utviklinga innen alle næringer. De største bedriftene betyr mye for mange, både ansatte og de som leverer varer og tjenester til disse. Når noen bygger et nytt hus, en fritidsbolig, et fabrikklokale eller en driftsbygning, så skaper det ringvirkninger og genererer arbeid, inntekter ikke minst skatt til kommunen.

I bygda vår vil ungdom bosette seg.  Ikke bare på Støren, men også i Singsås, Budalen og Soknedal.  De tar hele kommunen i bruk og vil gjerne bo der de har vokst opp. Kommuneplanens arealdel må derfor gi større åpning for etablering av spredt bolig, fritidsboliger og næringsvirksomhet.

Arbeidsplasser er det som gir grunnlag for bosetning. Gjennom styrking av bygdesentra kan vi opprettholde arbeidsplasser og skape nye. Gode veger og fullverdig tilknytting til mobil og internett er et absolutt krav for å lykkes.  I bygda vår skaper ungdom egne arbeidsplasser.   Nyetableringer er ikke bare knytt til Støren, men også Singsås, Budalen og Soknedal.  Og slik tror vi det må være skal vi alle ha ei god framtid her, i bygda vår.

Og en ting til. Du må stemme både til Kommunestyrevalget og Fylkestingsvalget.

Sivert Moen Ordførerkandidat Midtre Gauldal Senterparti