–Kjære herr…

Har du fått e-posten du også?

Dr Christopher Johnson og Dr Mark Harrison, det er mulig detogså er flere av dem, de vil dele 16.500.000 norske kroner med deg. Det dutrenger å gjøre er bare å sende ditt fulle navn, telefon- og faksnummer,kontaktadresse, alder og kjønn, opplysninger om arbeid, din privatee-postadresse og din nasjonalitet.

Hva er det å tape?

Fristende? Jo da, det er jo helt sikker ugler i mosen, så naiveer vi ikke. Men hva har du å tape, på å gi ham de uskyldige opplysningene, itilfelle det likevel er noe i det?

Lensmann i Melhus, Monica Brækken, advarer folk på det sterkestemot å la seg lokke.

– Folk kan risikere at de forsøker å misbrukepersonopplysningene du sender inn. De har navn og adresse, og kan for eksempelgå i posten din, for å skaffe seg personnummer, sier Brækken.

I tillegg er det ofte slik at telefonnummeret som er oppgitt,som svindlerne vil at du skal ringe, er telefonnumre som er veldig dyre å ringetil.

– De skaffer seg inntekter på den måten også, fortellerlensmannen.

Avdød bankkunde

Summen den påståtte lederen av regnskaps- ogrevisjonsavdelingen i en stor bank i London snakkerom, stammer etter sigende fra en bankkonto etter en avdød utenlandsk kundeuten arvinger. Dr Christopher, eller Mark, vil kort og godt gjerne delearven med deg, mot de tidligere nevnte opplysningene. Han vil ha sekstiprosent, du skal få førti, og han garanterer at dette vil bli «utførtunder en legitim ordning, som vil beskytte deg mot eventuelle brudd på loven».

«Vær på bekreftelsessiden av denne meldingen og viserdin interesse, vil jeg gi deg mer informasjon. Forsøke å gi meg beskjed dinbeslutning heller enn å holde meg venter,» avslutter Dr Chistopher.

Men man kan også la vær’, ikke sant.

SVINDEL: Mange ulike forsøk på svindel florerer på internett og e-post for tiden. Det er ikke lurt å sjekke hva som skjer, hvis man besvarer dem, advarer lensmann Monica Brækken.