NEDREVET: En lastebil kjørte videre uten å varsle om skadene på undergangen. Stålbjelken som blei revet ned kan sees til høyre i bildet.

En personbil fikk skader da en lastebil rev ned en stålbjelke fra en jernbaneundergang i Melhus. Lastebilsjåføren kjørte videre uten å varsle politi eller Jernbaneverket.

En nedrevet stålbjelke og gule striper på undersida av jernbaneundergangen vitner om at sjåføren ikke har fått med seg at makshøgda er 3,5 meter. En personbil fikk skader da lastebilen rev med seg den lange h-bjelken i Melhus sentrum onsdag ettermiddag. Ingen personer ble skada. Etter det Trønderbladet kjenner til var det en lastebil med et veiarbeidskjøretøy på lasteplanet som rev stålbjelken.

- Ser alvorlig på det

Verken politiet eller Jernbaneverket blei varsla om uhellet der lastebilen rev med seg en del av undergangen. Flere tog kjørte over undergangen like etter hendelsen.

- Vi ser alvorlig på episoden, dette er av den typen ting som ikke skal skje. En er pliktig til å melde fra til oss eller politiet når det skjer skader på underganger, bommer eller planoverganger til eksempel. Vi ble varsla av Trønderbladet og fikk kontakta alle tog slik at de fikk satt ned farta. Vi tar nå kontakt med politiet så får det ta stilling til hva som skal skje videre, forteller Kjell Bakken, informasjonssjef i Jernbaneverket.

Undersøkt

Folk fra Jernbaneverket undersøkte jernbaneundergangen onsdag ettermiddag. Delene som lastebilen reiv ned var til alt hell ikke bærebjelker, men en varselbjelke. Varselbjelkene skal hindre at sjølve bærebjelkene skal bli skada eller dette ned. Varselbjelken var bolta fast i broa. Personbilen ble trolig skada av stein og sement som fløy av gårde da bjelken blei revet ned. Ved undergangen lå det mye knust bilglass som vitner om kraften bak kollisjonen. Hendelsen blir anmeldt av Jernbaneverket.

NEDREVET: En lastebil kjørte videre uten å varsle om skadene på undergangen. Stålbjelken som blei revet ned kan sees til høyre i bildet.
SKADD BIL: Bilen fikk tydelige skader på panseret. Foto: Tipser