Kari har akkurat kommet ut av dusjen når vi snakker med henne tirsdag før avreise. Hun har vært på trening sammen med Marit Malm Frafjord og Gøril Snorroeggen. Også de to Byåsenspillere og OL-klare. De hviler ikke musklene selv om de har noen få feriedager før de reiser til Beijing.

- Det er viktig å holde formkurven helt til slutten av mesterskapet. Når vi kommer ned til Bejing blir det ingen hardtrening. Så vi tar noen hardøkter nå, sier Kari.

Selv om det er deilig med noen dager fri sammen med ektemannen hjemme i Trondheim før det braker løs i Kina, kunne Kari egentlig tenkt seg å ha kommet i gang.

- Jeg skulle ønske vi var i gang, at vi har spilt første kampen. Da slipper man all ventingen, sier hun.

Laguttaket til OL var nervepirrende for laget. Ikke alle fikk være med, og en del ble svært skuffet over å ikke bli tilgodesett med en plass.

- Det var veldig vanskelig å skjønne at jeg ble tatt ut i begynnelsen. Det var etter pressekonferansen dagen etter uttaket at jeg begynte å innse at søren, jeg skal på OL i Kina, sier Kari.

- Litt uoppnåelig

OL i Beijing er Karis tredje mesterskap med landslaget. Hun entret landslaget i 2005, men ble et fast innslag i Marit Breiviks tropp i 2006.

- Det er noe jeg har sett for meg i lang tid. Egentlig har det vært et litt uoppnåelig mål. Når det endelig går i oppfyllelse er det ganske stort, sier hun.

Målet for laget er medalje, selv om gullet selvfølgelig glimrer mest.

- Det er innmari jevnt i toppen, alt skal klaffe for å få gull. Men jeg tror alle kommer til å ofre alt for å klare det, sier Kari.

Selv ønsker hun å vise seg fram så mye hun klarer og være offensiv.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg får lov til å spille. Man vet aldri hvem som lykkes i et mesterskap. Det er Katrinde (Lunde Haraldsen, red.anm.) som er grunnmuren. Jeg får bruke de minuttene jeg får, sier Kari.

Det er veldig god erfaring å få være med på et mesterskap, selv om det er som andrekeeper.

FULL INNSATS: Kari Aalvik Grimsbø fra Børsa er veldig klar for å komme i gang med OL-mesterskapet i Beijing. Kari vil ikke love gull, men lover full innsats for å sikre den edleste valøren.