Elevene på rytterlinja ved Melhus videregående skole kjenner seg ikke igjen i Adresseavisens framstilling av det som skal være en omstridt hestehandel

– Det er utrolig stygt å gå ut mot treneren vår på den måten. Sverre er utrolig flink, og vi har stor tillit til han, sier Lene Sæther som er en av elevene på rytterlinja.

I flere oppslag i Adresseavisen denne uka kommer det fram at ridelærer Sverre Smevik tjener penger på å formidle hester til sine elever. Elevene er overrasket over at de ikke ble spurt om hvordan de opplever situasjonen.

– Det er hårreisende og frekt, mener June Bjørnvik.

– Usanne rykter

I en av artiklene har det også blitt hevdet at de elevene som kjøper hest via Smevik blir favorisert, og at foreldrenes ressurser er mer interessante enn elevenes rytteregenskaper.

– Det er jævlig frekt, mener Mari Gullikstad.

Flere av rytterne Trønderbladet snakker med er med i skolens satsingsgruppe, og mener det er helt feil at de er der fordi foreldrene har penger.

– De som kjenner oss vet at det er usanne rykter. Flere av oss red på høyt nivå før vi begynte her. Få av oss har brukt Sverre når vi skulle kjøpe hest, men vi blir like godt fulgt opp som de andre. Vi velger selv hvem vi kjøper av, og det er det ingen problemer med, sier Lene Sæther.

– IKKE LURT: Maria Nyborg, Jacob Opshaug, Trine Aksnes, June Bjørnvik, Elisabeth Langset, Mari Gullikstad og Lene Sæther mener det er tull at de blir lurt av ridelærer Sverre Smevik. – Ikke blir vi utsatt for kjøpepress heller, mener rytterelevene ved Melhus videregående.