Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier at det er helt uaktuelt å kreve bortimot 600 kroner i bompenger for strekninga Oppdal-Trondheim.

- E6 er statens vei. Blir det 600 kroner i bompenger, blir det ikke ny vei, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

I torsdagsavisa skrev vi at Statens vegvesen har lansert tanken om sju bomsnitt på ny E6 fra Trondheim til Oppdal. På hvert bomsnitt er det tenkt tatt 30 kroner. Dette utgjør 210 kroner for en vei fra Jaktøyen i Melhus til Oppdal, og tur/retur blir det da 420 kroner. I tillegg kommer bompengene i Trondheim (miljøpakken), og ordfører Erling Bøhle (Ap) sa under kommunestyremøtet i Melhus at den som kjører fra Oppdal og inn til Trondheim sentrum, vil få ei utgift på nesten 600 kroner for en bytur og hjem igjen.

Fylkesordføreren var ikke til stede under møtet i E6-gruppa der bompengesummene ble lansert av vegvesenet. Først da Trønderbladet skrev om saken, ble fylkesordføreren kjent med summene.

- Hinsides og useriøst

- En slik sum er hinsides og selvfølgelig helt uaktuell å ta inn i bomavgift mellom Oppdal og Trheim tur/retur. Det kommer aldri til å bli slike summer. Dette er nesten useriøst, sier Sandvik.

Sandvik er opptatt av at E6 er statlig vei, og han mener at staten må gå inn for å forhindre at bilistene ender opp med en bytur til nesten 600 kroner i bompenger. Samtidig er han klar på at kommunestyrene i de berørte kommunene har vedtatt at ny E6 skal bompengefinansieres. Han viser til at Høyre og Fremskrittspartiet i hovedstaden har gått med på bompenger, og at det da blir vanskelig for andre kommune å kreve 100 prosent finansiering av nye veier. Sandvik sier at enten vi liker det eller ikke, må vi godta egenfinansiering.

Veistandard

- Her må hensynet til trafikksikkerheten gå foran og over prinsippet om å betale noen kroner i bompenger. Men det må være summer som er overkommelige. Dette er en vei det må gjøres noe med, og det er mange ulykker. E6 er lokalvei, skolevei og nærvei for mange. Vi kan ikke fortsette å ha en vei som tar livet av folk. Den som ikke vil ha bompenger, må møte de pårørende etter hver alvorlige ulykke og si at det innimellom går noen liv, sier Sandvik.

LES OGSÅ: Bompengesjokk på E6