Den gamle nedstøvete kjelleren på Lundamo ungdomsskole er kledd i en ny drakt.

For to år siden stod kjellerrommene ubefolket. Der var gamle, grå dusjer, en gammel badstu og lagerrom. Nå har kjelleren altså fått seg en real makeover. Med mange timer logistikk og oppussing bak seg kunne ungdommer, ildsjeler, rektorer, kultursjefer og ordførere klappe stolt da åpningssnora ble klippet i to da Bomberommet Ungdomsklubb ble åpnet mandag.

Biljardrom, dartrom, diskotek, kiosk, spillerom og datarom. Det er utrolig hva de har fått til av et stort tomrom.

Link til skolen

- Det er nærmest utrolig at resultatet ble sånn, sier kultursjef i kommunen, Eigil Reitan, og vifter ivrig med hendene.

- For litt siden så det ikke ut her!

Prosjektet ble lagt fram høsten 2008 av idemaker og barne- og ungdomskoordinator Kristin Johnsen. Ideen var en ungdomsklubb, med en tydelig link til ungdomsskolen, for å gi ungdommene et fritidstilbud, et sosialt møtested og for å gi elevene et mer åpent og nært forhold til skolen. Og sånn ble det. Kristin vil understreke at de er glade for å ha fått kommunen med på leken, og at dette følger i tråd med Melhus kommunes visjon: Det skal være lov å være modig.

To år og runde 100.000 kroner senere settes ideen ut i verden.

- Vi håper at rommene her nå skal bli et populært tilholdssted, både i skolesammenheng og på kveldstid, sier rektor ved skolen, Jannice Akse.

- Det blir spennende hva som kommer til å skje her framover, og vi håper at tilbudene skal bli populære. Både i og etter skoletid. Vi vil etter hvert også satse på å gi mulighet for leksehjelp her, etter skoletid. Kanskje noen kurs, datakurs for eksempel. Rommene har mange bruksmuligheter, sier rektor.

Elev Lasse Stenløs har hjulpet til en god del i prosessen og får æren av å klippe snora. Ordfører Erling Bøhle og kultursjefen beskuer arbeidet og holder i.