Denne uka kom de første sykemeldte til Friskgården Nidaros for å få hjelp, og de møttes på Lisbetsæter i Skaun.

Tidligere hadde Friskgården Nidaros der Lin Olderøien (32) fra Melhus er daglig leder, hovedkontor i Trondheim. Etter at Friskgården Nidaros inngikk avtale med eierne av Lisbetsæter, er hovedkontoret flyttet til Skaun.

- Friskgården er NAV's forlengede arm. Anbudet går ut på å gi avklaring og arbeidsrettet rehabilitering, og målgruppa er sykemeldte, sier Olderøien som håper at stadig flere arbeidsgivere får øynene opp for tilbudet.

Fire uker

Det første inntaket var sist mandag, og denne uka har brukerne av tilbudet vært samlet på Lisbetsæter. De har fått veiledning i gruppe og individuelt. Tilbudet veksler mellom samtaler og trening, og varer vanligvis i fire uker. Treninga skjer i samråd med fysioterapeut. Området rundt Lisbetsæter gir fine muligheter for friluftsliv, og det er lett for brukerne å komme seg ut på tur.

HJEMMEKOSELIG: Det store kjøkkenet har fått ny innredning, og der er det lagt vekt på en hjemmekoselig stil. Daglig leder Lin Olderøien mener blant annet at en sunn livsstil er viktig.