Melhus har fått mange smittetilfeller i det siste, og tirsdag ble det registrert 16 nye smittetilfeller. Onsdag ble det også ett nytt smittetilfelle. Rådmann Katrine Lereggen har sagt til Trønderbladet at kriseledelsen ikke har vurdert det dit hen at det er behov for en egen koronaforskrift for Melhus med blant annet påbud for munnbind.

I stedet har kommunen kommet med sterke anbefalinger til innbyggerne slik Trønderbladet tidligere har omtalt.

Her er anbefalingene:

Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg

  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter

  • Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom, butikker og i kollektivtransport og taxi

  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig

  • Reduser antallet nærkontakter

Mange går allerede med munnbind på butikker og andre steder der mange ferdes.

Kommunen viser også til de nasjonale anbefalingene som er blant annet å bruke munnbind i taxi, butikker og kjøpesentre.

Arrangementer

Når det gjelder samlinger og arrangement, har Melhus kommune fått en del henvendelser. Desember er ofte høysesong for konserter, familiesamlinger og juleavslutninger. Rådmann Lereggen opplyste til Trønderbladet at hun har anbefalt kommunalt ansatte om ikke å dra ut i byen på juleavslutninger.

– Formelt er det nå ingen begrensninger i regelverket når det gjelder arrangement. Gitt det høye smittetrykket vi har i området, ber vi likevel arrangører vurdere om arrangementet er nødvendig å gjennomføre nå eller om det kan utsettes. Dersom arrangementet gjennomføres, ber vi om at dere gjør grundige vurderinger av smittevernet. Færre nærkontakter bidrar til mindre smittespredning., opplyser kommune på sin nettside.

Teststasjonen

Den kommunale teststasjonen er blitt åpnet fem dager i uka igjen, og i tillegg har kommunen lagt ut hurtigtester i Melhus rådhus.

Melhus kommune er i full sving med å gi tredje dose til personer fra 65 år og oppover og helsepersonell. 16–17-åringene får andre dose denne uka. Kommunen skriver på hjemmesiden at planlegging av vaksinering av gruppa 45–64 år er i gang.