– Det er 11 positive tilfeller i dag tirsdag. Åtte av disse er i tidlig 20-årene. Vi kan ikke si at smitte i den aldersgruppa skyldes jule- og nyttårsfeiringa, men det er en trend i Trøndelag at gruppa 20–29 har en stor andel av de positive testene, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

74 testet seg for covid-19 ved den kommunale teststasjonen på mandag, og Brækken regner med at de 11 positive testene kan knyttes til mandagens testing. I jula har det vært få som har testet seg ved teststasjonen.

Omikron

Enhetslederen forteller at hun nettopp har vært i møte med St. Olavs hospital, og at tilbakemeldinga når det gjelder den nye virusvarianten omikron, er at denne gjelder 75 prosent av smittetilfellene i Trøndelag.

– Vi har ikke fått informasjon om det er omikron for hvert enkelt smittetilfelle i Melhus, men vi går ut fra det, sier Brækken.

Melhus har tidligere fått melding om minst fire tilfeller av omikron-varianten.

Massetesting

Massetestinga startet søndag, og enhetsleder Brækken sier at tilbakemeldinga så langt, er at det ikke er smitte i skoler eller barnehager i Melhus.

– Det er veldig bra, sier Brækken som er spent på om det kan komme meldinger senere ettersom det kan være noen som venter med å melde fra om resultatet av selvtesten.

Dersom en får positiv selvtest, ønsker kommunen at folk sender en e-post om dette for å lette smittesporingsarbeidet.

Totalt har Melhus fått registrert 661 smittetilfeller for covid-19 i koronatiden.

Midtre Gauldal fikk registrert ni nye smittetilfeller på tirsdag, og står oppført med totalt 305 smittetilfeller for covid-19 i koronatiden.