Ifølge ekspertene og Marit selv, var lillesøster Kari et større talent enn Marit. Dessverre ble hun rammet av kyssesyke i 13-årsalderen. Det gjorde at hun ikke fikk trent i det hele tatt, og motivasjonen for å fortsette på ski forsvant.

- Kyssesyken hang i så lenge. Da jeg begynte å komme meg, fikk jeg tilbakeslag, og jeg måtte ta det med ro enda lengre, forteller 17-åringen.

Kari la konkurranseskiene på hylla og holdt seg etter hvert litt i form med fotball. I fjor fikk hun på ny kyssesyken, og hun måtte ta det med ro igjen.

Endelig frisk

- Jeg stiller opp mest for at Marit skal ha et lag å gå på. Men jeg synes det er artig selv også da, smiler jenta som går på byggfaglinja som eneste jente ved Gauldal videregående skole.

Hun trener nesten hver dag. Et par ganger i uka på ski i tillegg til styrketrening og jogging. Treningsprogrammet har hun selv utarbeidet med litt hjelp av mamma som driver treningsstudioet i Størenhallen.

- Hvilke ambisjoner har dere foran NM'et?

- Egentlig ingen spesielle. Vi har heller ikke diskutert hvem som skal gå sisteetappen, forteller hun.

Lei av Marit-mas

- Det vet jeg ikke. Men jeg kommer nok til å trene mindre, ja. Nå er det kun NM som teller, så får vi se hva som skjer.

Kari stilte opp i et sprintrenn i TE-cupen i Granåsen for litt siden for å teste seg selv. Der endte hun på en imponerende tredjeplass etter blant annet å ha slått Gunhild Veien.

- Med litt bedre taktikk kunne jeg blitt nummer to. Men det var artig å slå Gunhild da, smiler Kari som kjenner skaunløperen godt.

- Hvordan opplever du som søster suksessen til Marit?

- Det er veldig artig at det går bra. Men jeg blir litt lei av at folk spør om jeg er søsteren til Marit hele tida. Det er litt slitsomt. Jeg orker ikke å lese alt som står om henne i avisene, og jeg ser heller ikke alle rennene på tv.

På hytta da Marit tok VM-gull

- Da satt jeg på ei hytte sammen med venner uten tv og radio. Etter løpet kom det en del meldinger på mobilen, så jeg fikk da med meg hva som skjedde. Jeg har selvfølgelig også sett løpet i ettertid.

- Skal du til Trondheim på tirsdag?

- Jeg tror det, men er ikke helt sikker ennå, svarer Kari som bor i ei leilighet hos bestefaren på Lundamo.

STILLER I NM: Kari Bjørgen trener fram mot NM-stafetten i sprint i mars. Det blir første gangen Rognes IL stiller lag i et NM på ski.