Jenny Gustafsson og Ingrid Storlimo tar med budalspublikummet til Junaiten fredag kveld.

På Midttun kafé og pub i Budal skal Gustafsson og Storlimo fortelle historien om Svend Budalsplass fredag kveld. «Veien over» handler om Svend som emigrerte til Amerika i 1915 etter å ha fått hjertet sitt knust av den vakre Ingeborg.

Strabasiøs reise

På Svends lange ferd over Atlanteren møter han svensken Eskild, Fosen-hora Oleanna, verdens skumleste mannskap på verdens mest skremmende skip, og norsk-amerikaneren Curt Nelson. Til slutt ender historien i Tennessee, hvor Svend forelsker seg i den skjønne Dolly og bosetter seg i idylliske Rocky Top.

Profesjonelle

Svenske Jenny Gustafsson og Ingrid Storlimo fra Budal utgjør til sammen duoen Fox Family. I «Veien over» bidrar de begge både med zither, fele og sang. Historien er bygd opp av emigrantviser, shanties, bluegrass og country. Til daglig jobber Gustafsson som musikklærer ved Trondheim musikk- og kulturskole og er frilans musiker. Storlimo er kor- og korpsdirigent, ansatt i Kulturskolen i Midtre Gauldal og aktiv i folkemusikkmiljøet i Trøndelag. Begge jentene har også skoleturneer med barneforestillingen «Eksperimentet».

MUSIKALSKE JENTER: Ingrid Storlimo og Jenny Gustafsson skal underholde folket i Budal fredag kveld med den musikalske historien om Svend Budalsplass. Foto: Privat.