Melhus står uten kunstgressbaner, og det er for ille. Det mener i alle fall Hjørvard Bjørnbeth og Erik Olsen fra Gimse IL.

- Det er behov for fire-fem kunstgressbaner i Melhus. Vi er langt i bakleksa, sier Hjørvard Bjørnbeth.

Sammen med Erik Olsen har han jobbet med dette prosjektet i ett år. En prosjektgruppe på ti-tolv stykker har vært med i prosessen i et halvår. Tirsdag leverte de søknaden til virksomhetsleder på Kultur og fritid i Melhus kommune, Eigil Reitan.

Kunstgressbanen vil ligge der dagens bane står.

Målet er at Gimse IL selv skal eie banen og leie ut til skoler og dermed kommunen, og idrettslag. De tror at idrettslag i hele Melhus vil være interessert i å trene på banen. Banen skal være for unger, ikke bare for a-lagene i kommunen.

6, 5 millioner

Prisoverslaget kommer på 6, 5 millioner kroner. De krysser fingrene for at det triller inn 2, 4 millioner i tippemidler. Resten skal finansieres av klubbens egenkapital, sponsorpenger og lån. I tillegg ønsker de at kommunen skal bidra gjennom å leie banen til både skoler og andre arrangement.

Eigil Reitan hos kommunen tok imot søknaden, men advarte mot å være utålmodige.

- Ut fra erfaring kan jeg si at det skal utrolig mye til for at søknadene som kommer inn nå blir behandlet i 2009.

6, 5 MILLIONER: Hjørvard Bjørnbeth og Erik Olsen med den nøye utarbeidede søknaden utenfor rådhuset. En bane til 6,5 millioner kroner ligger i tegneform i permen.