Både på Korsvegen og på Gåsbakken bærer fotballbanene tydelig preg av at noen har brukt dem som arena for "bilsport". Idrettslaget Leik anslår at det er gjort skader for 20.000 kroner.

Hærverket ble oppdaget av Helge Veien onsdag kveld.

- Jeg var på Gåsbakken for å sette inn noen mål for vinteren da jeg oppdaget sporene. De så ganske ferske ut, så det kan ikke ha vært så lenge siden det ble gjort, forteller banemesteren.

Bortkastede dugnadstimer

Veien har ikke tall på hvor mange timer han har lagt ned i det frivillige arbeidet i år.

- Men det er mange. Vi har jobbet fryktelig mye banene i år, og de hadde blitt veldig fine, sukker han.

Blant annet har idrettslaget brukt 20.000 kroner på å så nytt gress på Korsvegen stadion i år.

- Heldigvis er ikke skadene der så store at vi må gjøre det igjen som følge av hærverket. Det må vi nok på Gåsbakken. Der er skadene større.

Det er første gang Leik er utsatt for denne typen hærverk. Tidligere har det vært hjulspor å se på parkeringsplassen og på grusbanen, men gresset har fått stå i fred. Til nå.

- For jævlig

- Det er for jævlig, i og med at vi har brukt mange hundre dugnadstimer på banene, at noen idioter skal leke seg og ødelegge på denne måten. Det er ungene, og de andre aktive det går ut over til slutt, sier Frank Olsson som leder fotballgruppa i Leik.

- Tror du dette er gjort av noen som vil idrettslaget vondt?

- Nei, det kan jeg ikke tro. I ”beste” fall er det noen som har drevet kjøring uten å tenke på konsekvensene, svarer Olsson.

Han har anmeldt forholdet til Lensmannen i Melhus. Nå ber han folk som kan ha observert noe ta kontakt direkte med klubben.

- De kan ringe meg. Vi er særlig interessert i tips fra naboer rundt Leikmoen på Gåsbakken. Tips som fører til at vi finner ut hvem som har stått bak dette vil bli belønnet av Leik fotball. Alle vil bli behandlet anonymt.

ØDELAGT: Skadene er verst på Leikmoen. Her må det trolig såes i på ny.
OPPGITT: - De må ha lite å finne på, sier banemester Helge Veien.