- I løpet av helga har vi fått meldt 9 nye smittede. Ingen så langt i dag. To personer som vaksinerte seg i Størenhallen onsdag 15. desember har i helga testet positivt for Covid-19, og vi ber de som har vært til stede i samme tidsrom ha lav terskel for testing, melder Midtre Gauldal kommune på sine hjemmesider mandag 20. desember.

Videre kan man altså lese at to personer i samme familie, som ble vaksinert onsdag 15. desember i tidsrommet klokken 09.00-10.30, testet positivt på hurtigtest lørdag 18. desember. Person 1 fikk svake symptomer samme dag som vaksineringen, med litt sterkere symptomer utover dagen. Person 2 utviklet vage symptomer dagen etter vaksinering.

- Alle brukte munnbind i hallen på onsdag, og vaksinatørene spritet hender mellom hver vaksine. Det var dessuten to meters avstand mellom stolene. Vi følger myndighetenes krav og forventninger til massevaksinasjon, og jeg mener det er lav sannsynlighet for at noen skal ha bli smittet i dette tilfellet. Jeg anbefaler likevel at det er lav terskel for testing blant de som var til stede i Størenhallen på angitt tidspunkt, sier kommuneoverlege Bjørn Lyngen på kommunens nettsider.

Ikke omikron

På kommunens nettsider kan man videre lese at på bakgrunn av PRC-tester og selvtester, har Midtre Gauldal kommune registrert 4 smittede på lørdag og 5 på søndag denne helgen. Mandag har det blitt tatt 65 PCR-tester.

- Vi har ikke fått meldt inn nye smittede så langt i dag. I Midtre Gauldal er det så langt heller ikke konstatert smitte med omikron-varianten, melder Midtre Gauldal kommune mandag ettermiddag.

Hjemmeundervisning flere steder

Videre kan man lese at på skolene er det flere klasser som vil ha hjemmeundervisning i Soknedal, Singsås og på Støren barneskole.

- Det meste klarer vi imidlertid å holde åpent. SFO og barnehagene er åpne til og med torsdag 23. desember. Ellers ingen endring i tjenesteproduksjonen gjennom helga, det vil si at kommunen fortsatt har en anstrengt drift, melder kommunen.