Tynset har sparken og Folldal har hakka. Begge er bokstavelig talt digre landemerker som de aller fleste en eller annen gang har blitt avbildet ved siden av. Nå vil ikke budalingene være dårligere.

Tre meter høy

Utgangspunktet er godt, de har allerede et landskjent bygdesymbol i budalsstolen. Nå gjelder det rett og slett bare å gjøre den stor nok og finne en strategisk god plassering.

Arbeidet er allerede i gang, og den første skissen har kommet på bordet. Stolen er per dags dato planlagt å være tre meter høy - den skal stå på et podie og ha en slags parasoll formet som Forollhogna-toppen over seg.

Forfatter-forslag

Det var forfatteren Per Gunnar Voll som kom med idéen og la den fram til Budal husflidslag. Voll er blant annet kjent for å ha skrevet boka "12 lod sølv", som i helgen vises som utendørsspel på museumssetra under kulturfestivalen "Setersmak". Den er han som står for den foreløpige tegningen.

Ballen ble så spilt videre til Budal bygdeutvikling, som har tatt på seg ansvaret for gjennomføringen.

Kan redde stolen

En arbeidsgruppe på fire-seks personer under ledelse av Ole Røttum er nå etablert for å komme med forslag både til utforming, plassering, produksjon, gjennomføring og kostnader. Det endelige løsningsforslaget skal forelegges styret innen 1. oktober.

– Planen er at dette skal være den største av sin sort i verden, sier leder i bygdeutviklingen, Ingebrigt Dragset.

– Budalsstolen er dessverre i ferd med å forsvinne ut av produksjon, selv om enkelte fortsatt holder liv i den. Håpet og ønsket er å gjøre mer ut av den også næringsmessig. Vi håper den kan få en oppsving med et slikt landemerke, og at det kan skape litt blest rundt bygda.

Hva synes du om ideen? Kom gjerne med innspill!

Leder i Budal bygdeutvkling, Ingebrigt Dragset, håper en gigantisk budalsstol kan trekke flere besøkende til bygda. Kanskje kan den "utdøende" stolen også få en ny oppsving?