Trønderbladet ga låtskriveren oppdraget med å skrive en sang til Marit i tilknytning til verdenscuprennet i Trondheims gater tirsdag 24. februar. Og Ola løste oppgaven med glans. Melodien er fra sangen ¿Skiheisen¿ på plata "Bæst i test".

- Melodivalget var bevisst. Det er jo en låt om skikjøring. I tillegg er det litt fart i den, akkurat som Bjørgen, ler han.

- Når jeg skriver, sitter jeg med pc'en foran meg. Etter å ha skrevet ut og rettet om igjen og om igjen, tar jeg fram gitaren og spiller gjennom sangen. At det gikk fort å skrive denne låten, kan sikkert oppfattes som hastverksarbeid. Men realiteten er at jeg bruker stort sett en kveld på å skrive en sang. Og nå slapp jeg å lage melodi også, forteller 27-åringen.

Har idrett grunnfag

- Jeg har faktisk idrett grunnfag fra universitetet, og det var den gang det var opptaksprøver. Nå er det jo åpent studium, sier han og fortsetter: - Jeg ser mye idrett på tv.

- Hvor var du da Marit Bjørgen tok VM-gull?

- Da satt jeg hjemme i stua mi i leiligheta på Steinan og så på. Det er jo ekstra artig når det er noen fra distriktet som er med, synes Ola som nå har flyttet på Heimdal.

- Har du gått aktivt på ski selv?

- Ja, fram til jeg var 15 år. Men da ble det så mye fotball og musikk etter hvert at jeg måtte prioritere, svarer Ola.

Fra Skilom til Landsem

- Anders (Stensås, trommis) har hytte i Lundadalen, så han går sikkert litt på ski. Magne (Kollstrøm, bassist) er jeg usikker på. Han foretrekker sikkert slalåm i stedet. Og Roar (Øien, bror til Ola) var ikke den siste, men den første klubbmesteren på treski i bygda vår, ler låtskriveren høyt og antyder at det er ei stund siden.

- Hvor ofte går du på ski i dag?

- Jeg går noen turer i påska. I tillegg kjører jeg litt slalåm, noe som er minst like artig, sier Ola, som også har drevet med tae-kwon do sammen med Roar.

Kom til scenen!

- Ja, jeg husker jeg arvet et par altfor lange (185 cm) Skilom-ski av Roar som er åtte år eldre enn meg. Det var forferdelig greier! Jeg skal si deg det var glede da jeg etter hvert fikk meg et par Landsem-ski selv.

PS! Too Far Gone skal spille på renndagen i totida fra scenen på Torvet. De lover å spille ¿Marit i siget¿ om lokalbefolkningen lærer seg sangen og kommer fram til scenen.

- Det skal vi få til, ja! Da gjelder det at mange kommer til scenen slik at vi kan lage litt trøkk, oppfordrer Ola.

"Marit e i siget"

Melodi: Ola Buan Øien (¿Skiheis¿n¿)

Som Dronninga frå Rognes bli du omtalt mang en gång

Det enaste du mangle, det e en support-sång

Så hær ska du få'n, hør stæmninga bli stor

Når publikum bli me og søng i kor

No ska startskuddet gå

Marit e i siget, det e ingen som hæng på

Lætt startskuddet gå

Det bli gull og champagne ættepå

Ætter Val di Fiemme i februar i fjor

Skrev Statsminister Bondevik og Valgerd fine ord

Dæm gratulert dæ med gullet du vann

No har du fans i hele Norges land

No ska startskuddet gå

Marit e i siget, det e ingen som hæng på

Lætt startskuddet gå

Det bli gull og champagne ættepå

Når sprintfinalen starte i Trondheim i dag

Ska vi stå i løypa og hei dæ fram i lag

For oss har du verte et trønder-ikon

I ækte Oddvar Brå-tradisjon

No ska startskuddet gå

Marit e i siget, det e ingen som hæng på

Lætt startskuddet gå

Det bli gull og champagne ættepå

”MARIT I SIGET”: Vokalist og låtskriver i Too Far Gone, Ola Buan Øien, har skrevet en supportersang til Marit Bjørgen foran sprintrennet i Trondheims gater 24. februar. Bandet skal framføre sangen fra scenen på Torvet hvis lokalbefolkningen vil være med og synge. Fra venstre: Roar Øien, Magne Kollstrøm, Ola B. Øien, Anders Stensås.