Kun fem sekunder skilte Anne Lise og gullvinneren Ane Stenset fra Bjerke IL. Til tross for en kjempeprestasjon, var 17-åringen bitter på at sekunderingen var for dårlig på slutten.

- Med en tidligere sekundering, kunne jeg kanskje presset enda mer. Det er litt bittert akkurat nå. Men jeg er kjempefornøyd med sølv altså. Målet var å bli blant de fem beste, og det gikk jo bra, smilte hun.

Mamma Tone var nesten målløs etter at dattera gikk inn til sølv.

- Det er spesielt å klare det på hjemmebane her i Soknedal. Nå kan hun puste lettet ut og konsentrere seg om sprinten på lørdag. Dette var kjempeartig, strålte hun.

Aldri skutt så bra

Magnar Solberg, som vant gull i de olympiske leker i 1968 og 1972, var raskt fremme og gratulerte Anne Lise etter løpet.

- Dette var artig og en skikkelig bra prestasjon. At hun taklet presset, er jeg imponert over. Jeg vet hvordan slikt føles, og det er ikke alltid så enkelt å mestre det. Anne Lise klarte tydeligvis å fokusere på det hun skulle i dag og glemme alt styret rundt. Tre tilleggsminutter på tyve skudd er bra. Så godt har hun aldri skutt før, sa Solberg, mens sølvjenta nikket samtykkende og smilte bredt.

Norgesmester i 16-årsklassen, Ane Stenset, har aner fra Hølonda. Bestefar Ola var til stede da barnebarnet tok gull.

PS! Fyldig reportasje fra junior-NM i skiskyting på Hauka stadion kan du lese i lørdagens utgave av Trønderbladet.

Se flere bilder.

GRATULERTE:Magnar Solberg, som vant gull i de olympiske leker i 1968 og 1972, var raskt fremme og gratulerte Anne Lise etter løpet.