I stor dugnadsånd har folk i området gjort en kjempeinnsats for å få til en aktivitetsdag for å få vist fram denne perlen som ligger ved Forollhogna Nasjonalpark.

–Folk har virkelig stilt opp, sier Kjerstin Digre Kosberg, en av arrangørene, de har stått på i høljregn og mere til.

Løp

Singsås Idrettslag vil i samarbeid med Aune Transport AS, Aune Maskin AS og Driv HMS arrangere mosjonsløp og et motbakkeløp som en del av aktivitetsdagen.

Både motbakkeløp og mosjonsløpet starter like før Forbrua og vil følge setervegen i ca. tre kilometer til man kommer til skiltet Næverdalsbrua. Videre går traseen ned til elva og videre over brua.

Et lite stykke etter brua tar motbakkeløypen til høyre og bratt opp på nord- og nordvestsiden av Hundåskarven. Løypen vil stige fra 680 meter over havet og til 1020 meter over havet. Mosjonsløypen vil fortsette på den gamle seterveien fram til Morsethsetra og den nye seterveien tilbake til utgangspunktet.

Løpene er for både private og bedrifter, men arrangørene ønsker spesielt å utfordre andre bedrifter til å delta med et fokus på ansattes helse.

Aktiviteter

Dagen vil bestå av flere aktiviteter. Programmet starter med friluftsgudstjeneste også kalt setermesse. Ved gapahuken ved Forbrua vil det være salg av kaffe med noe godt å bite i. Ut på dagen vil det bli salg av middag, hjemmelaget rømmegrøt med rømme laget av lokale bidragsytere.

–Vi arrangerer denne dagen for å få vist fram denne vakre seterdalen, forteller Digre Kosberg, de er flere aktive seterbrukere i området.

Aasmund Nordstoga

Dagen avsluttes med utekonsert av Aasmund Norstoga ved Klokkarbekken, avkjørselen til Morsetvollen. Med seg har han Åsmund Reistad på gitar og mandola.

Billetter til konserten kan kjøpes på nett og kontant på konsertdagen.

Arrangørene anbefaler at alle tar med seg egnede klær og sitteplater. Parkering vil være på vestsida av Fora, på anviste plasser.