Melhustorget hadde «Barnas superlørdag» i dag, i samarbeid med Brekkåsen idrettsbarnehage og Rema 1000.

Det var gratis ansiktsmaling, og mange søte og skrekkelige typer var å se blant kunder midt i travleste lørdagshandelen.

Malin og Julia Storrø kom fra Støren sammen med mamma for å være med på aktivitetene.

– Vi fikk velge hvordan vi ville bli malt. Julia ble en slags katt eller løve, og jeg ble.... kanskje en prinsesse, sa ti år gamle Malin.

Becca kom

Malin gledet seg til å oppleve sangstjernen Becca. Og ble ikke skuffet. Alle handlende fikk en minikonsert med Vibeke Grøtli Fossen fra Kvikne, best kjent som Becca eller «Frøken lakenskrekk».

– Har dere kjøpt dere noe da?

– Nei, ikke vi, men mamma. Hun kjøpte ei bok til hver av oss. Jeg fikk «Den hemmelige hagen» og Julia fikk «Den gode dinosaur», fortalte Malin.

Brekkåsen idrettsbarnehage hadde laget en natursti om idrett, bevegelse og kosthold. Allerede midt på dagen hadde 40 barn testet sine kunnskaper. Ute var det konkurranse i flaskebob, hvor inntil tre barn kunne konkurrere i å kjøre raskest med flasker fylt med vatn i løyper ned en snøhaug. Her var det premier til alle.

Skaper aktivitet

Barnehagestyrer Hjørvard Bjørnbeth forteller at dette er det tredje året de deltar på superlørdag sammen med Melhustorget.

– Det er viktig for oss å være der folk samles, for å promotere nærmiljøet og barns oppvekstvilkår. Det har vært masse folk her i dag, og vi har kosa oss. Fotballguttene i Gimse idrettslag er også engasjert, og de har to timers turnus med vakt. Én av dem betjener maskoten vår Philip, forteller Bjørnbeth.

Butikkene på Melhustorget hadde spesielle tilbud, og det ble servert gratis forfriskninger fra Jordbærpikene.

Les Trønderbladet: Utvider på Melhustorget.