Edvar Bollandsås (67) fra Flå reagerer sterkt på at han som handikappet, blir utelukket fra deler av elgjakta fordi han ikke kan bruke barmarkskjøretøy der han vil.

- Jeg får ikke deltatt i jakta på fullverdig vis. Vi handikappede kommer oss ikke ut i marka uten ATV, sier Bollandsås som bor i Langmyrvegen i Flå.

Årets høydepunkt

Jakta betyr utrolig mye for Bollandsås, og han har jaktet elg i bortimot 30 år. Før den tid gikk han på fugljakt. Den tidligere snekkeren fikk konstatert multippel sklerose (MS) i 1989, og han har problemer med å gå. Ved hjelp av krykker kan han gå litt, men han kan ikke gå rundt omkring på valdet slik andre jegere kan. Han er avhengig av å bli transport fram til post. Selv om han har vært heldig i forhold til andre som er rammet av MS, har han ikke krefter i beina.

- Jakta betyr svært mye, og den er noe å se fram til. Det er den tida jeg kommer sammen med kompisene, sier Bollandsås som synes høsten er den fineste tida ute i naturen.

Vanskelig sak

- Dess mer penger det er blant folk, dess flere vil kjøre ATV. Det er ikke alle som har samme helse og like god til å berge seg, men det nytter ikke å slippe det helt løs, sier Oddvar Horg (AP), leder i komité for teknikk og miljø.

Horg mener at Bollandsås får nøye seg med tillatelsen han har fra før, og at han derfor kan være med på en del av elgjakta. Horg synes det er et problem at det blir stadig flere ATV'er. Samtidig påpeker han at komiteen ga tillatelse til Morten Langland som ikke er gangfør på grunn av problemer med et bein, og at han kan få kjøre ATV fra Fremo til Teiavollen. Horg sier at det finnes enda en som får kjøre ATV i samme området.

Les mer i Trønderbladet tirsdag!

URETTFERDIG: Handikappede må få lov til å bruke barmarkskjøretøy for å komme seg ut i marka, mener Edvar Bollandsås.