Vaskepolletter, euro og svenske kroner havnet i innsamlingsbøssene i Melhus. Ordfører Erling Bøhle er skuffet over den svake givergleden.

Bare det klinger i bøssa, er det godt nok har tydeligvis noen ment. Bøhle ser ikke bort fra at euro og svenske kroner kan veksles til gangbar mynt til fordel for TV-aksjonen på søndag. Derimot tror han vaskepolletter kaster lite av seg.

Nest sist

På statistikken for innsamlingsaksjonen "Sammen for barn" offentliggjort klokka 12.50 i mandag, kom Melhus på 24.plass og dermed nest siste plass i Sør-Trøndelag. Midtre Gauldal kom nederst, mens Skaun kom på 13. plass. Klæbu kom på 14. plass.

- Hvis vi legger til grunn de innsamlede midler, blir det ca. 10 kroner per innbygger. Det må jeg si er dårlig. Jeg hadde håpet vi skulle ha karet oss opp fra bunnen, sier Bøhle.

Melhus har ikke ligget spesielt godt an før heller, og Bøhle forsøkte å få til en mobilisering denne gang. Idrettsrådet som deltok i aksjonen, meldte om at det var 200 bøssebærere ute.

En forklaring på at bøssene var slunkne, tror Bøhle er at bøssebærerne kom til mange tomme hus.

Ikke alle var like gjerrige. Noen har også gitt 1000-lapper, og andre har gitt 500-lapper. Formannskapet bevilget 20.000 kroner, noe som gir litt over ei krone per innbygger. I tillegg er det kommet penger fra bedrifter slik at totaltallet ble 40,58 kroner per innbygger.

Godt fornøyd

I Skaun smiler derimot Stig Are Pettersen, leder for servicekontoret, fornøyd. Skauningene kom på 13.plass, og Pettersen er godt fornøyd selv om det er langt opp til topplassen som innehas av tydalingene med 98,79 kroner per innbygger. Dette er over dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

Klæbu kom på 14.plass, og nybakt ordfører Jarle Martin Gundersen sier at innsamlingsbeløpet er en vesentlig forbedring i forhold til i fjor.

- Klæbu har avansert godt oppover lista, og da er vi på tur, sier Gundersen.

Han forteller at bøssebærerne merket at flere var hjemme i år enn i fjor. Klæbupolitikerne bevilget 10.000 kroner, og det er nesten to kroner per innbygger.