Operaen Thora som er oppført ved to anledninger i Melhus, er nå på tur ut i verden. Første stopp blir det nye operabygget i Bjørvika i Oslo der stykket av Hjalmar Borgstrøm blir framført minst to ganger. Stiftelsen for operaen håper at dette blir et springbrett ut i verden, og de håper på oppføring i operahus rundt om i Europa og visning i USA. Sistnevnte sted har jo flere nordmenn enn Norge, og stiftelsen tror en opera med utdrag av den norske kongesagaen kan slå an.

Onsdag i forrige uke ble avtalen med Den norske Opera (DNO) underskrevet, og dermed er det klart at det blir oppføring av Thora i operahuset som åpner i april neste år. Synnøve Folstad, leder for stiftelsen for Thora, opplyser at det blir minst to forestillinger. I den første synger operaens egne ansatte, mens det er mulig for stiftelsen å få inn tre trønderske solister i den andre. Hvis det er stor interesse for operaen, kan det bli ei tredje forestilling. Solister som er aktuelle for det trønderske innslaget, er Maria Stattin, Harald Bjørkøy og Knut Stiklestad. Dessuten skal koret Olavs menn mest trolig bestå av trønderske stemmer.

- Vi vet at vi skal få Thora på scenen i Bjørvika, men vi vet ikke hvor sterkt det trønderske innslagset blir. DNO må ha svar innen en måned, fortalte Synnøve L. Folstad på en pressekonferanse i Melhus rådhus mandag. Hun er forsiktig med å si noe om hva som må til for å betale det trønderske innslaget.

Operatog til Oslo

Billettsalget til Thora starter 23. januar.

- Vi skal tilrettelegge slik at folk i Melhus får mulighet til å kjøpe billetter. 23. november vil vi gi råd om hvordan en kan skaffe seg billetter, og 23. januar starter vi salg av pakker. Pakken kalles operatoget, og folk får tilbud om reise, overnatting, billett, mottakelse og omvisning, forteller tilrettelegger Arild Hoksnes.

Les mer i Trønderbladets tirsdagsutgave!

TIL OSLO: Nå er det klart at operaen Thora blir oppført på scenen i det nye operahuset i Bjørvika, og planlegginga av ferden til Oslo er allerede godt i gang. Fra venstre Sivert Fløttum, Harald Bjørkøy, Synnøve L. Folstad og Leif-Arne Rønningen.