Melhus har fått registrert ett nytt smittetilfelle for covid-19 pr. mandag morgen, og har totalt 651 smittetilfeller i koronatiden. I tillegg er det kommet enda ett smittetilfelle.

Melhus

– Mandag tikket det inn melding om ett nytt smittetilfelle. Til og med nyttårshelga har det vært 23 smittetilfeller. Uka før jul var det 34 smittetilfeller, sier enhetsleder Monica Brækken.

Kommunen har sendt ut 4500 selvtester til elever og til ansatte i skoler og barnehager. Da Trønderbladet snakket med enhetsleder Brækken rundt klokka 13, hadde kommunen ikke fått inn melding om positive selvtester.

– Om en får positiv selvtest, oppfordrer vi til at det sendes e-post til kommunen om dette, sier Brækken.

Ifølge Melhus kommune ble det registrert fem smittetilfeller på nyttårsaften og fem smittetilfeller 30. desember. Det har vært lite testing i romjula og i nyttårshelga. Totalt 21.762 tester er utført i den kommunale teststasjonen siden starten av koronatiden.

– Vi er like spente alle sammen på om det blir økt smitte etter juleferien eller om vi klarte å ta ned smitten før jul, sier Brækken.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal hadde ikke fått registrert noen nye smittetilfeller pr. mandag morgen. Men mandag ettermiddag ble det registrert ett nytt smittetilfelle, og kommunen har dermed registrert 295 smittetilfeller.

Skaun har fortsatt smitteøkning, og fikk flere nye på søndag. Totalt har Skaun fått registrert 281 smittetilfeller i koronatiden.