Da ungene i Jonashaugen barnehage på Hovin kom for å sjekke fuglekassene sine sist fredag, hang ikke kassene lenger i trærne der de ble hengt opp. – Dumminger, mener Lukas, Jon Henry, Joachim og Marcus om vandalene som rev ned og ødela kassene.

De to fuglekassene fant ungene igjen langt nede i skråningen fra Kælahaugen på Hovin der de opprinnelig ble hengt opp. Fronten på fuglekassene er slått i sund, og det er tydelig brukt kraft for å slenge kassene så langt som det er gjort.

Ville gi husly

Ungene i Jonashaugen har selv vært med på å lage fuglekassene som de hengte opp tidligere i vår. Kassene er del av et prosjekt som de største ungene i barnehagen har for å lære mer om fugler og fugleliv.

– Vi lagde fuglekassene for at fuglene skulle få et sted å bo, forklarer Lukas, Jon Henry, Joachim og Marcus.

Hvem som kan ha ødelagt kassene og kastet dem ned skråningen, har ikke guttene et godt svar på.

– Kanskje en annen fugl?, foreslår en av dem.

– Tenk dere om

Geir Bekken er assistent i Jonashaugen barnehage på Hovin. Han var med ungene for å sjekke fuglekassene sist fredag, og tror det kan ha vært noen ungdommer som står bak hærverket.

– Vi trodde kassene skulle få henge i fred her når det er så langt unna folk. Men det gikk ikke, sier Bekken oppgitt.

Nå er det blitt så langt på året at det er for sent å henge opp nye kasser.

– Ungene hadde gleda seg veldig til å følge med på det som skjer i kassen med egg og fugleunger. Jeg håper virkelig de som har gjort dette tenker seg om neste gang, sier han.