Ikke før C-bygget på Gimse skole var ferdig rehabilitert, ble den ene veggen tagget. Vaktmestrene har inntrykk av at det handler om å være den første til å sette signaturen sin på et nybygg eller et rehabilitert bygg. De mener at dersom det hadde handlet om fin graffiti, kunne det ha vært spenstig på en skole. Men skriblinga som forekommer i stort omgang rundt om i kommunen, synes de ikke er spesielt pen.

Samtidig som det foregikk tagging, var det forsøk på innbrudd i lokalene. Et vindu ble knust, men ingenting er stjålet etter det vaktmestrene kan se.

- Inngangspartiet måtte males fire ganger en sommer, sier Vinsnesbakk.

For tagginga får ikke stå i fred. Den blir overmalt.

- Det er utrolig synd at driftslederne må bruke tid på dette, sier rektor Lasse Volden.

Anmeldes

Virksomhetsleder Morten Børseth i Melhus kommune sier at de anmelder stort sett alle forhold som gjelder tagging. Innbruddet i C-bygget blir nå anmeldt til politiet.

- Foreløpig har vi ikke fått bukt med tagge-problemet. Signaturene er kjent, og det er nok de samme. Driftslederne må bruke tid på å fjerne tagginga, og det må tas fortløpende slik at det ikke blir så mye. Det er beklagelig at slikt foregår, og det er bare trist, sier Børseth.

Børseth har inntrykk av at de fleste anmeldte tagge-saken bare henlegges av politiet.

Det sier politibetjent Haldis Børseth ved Melhus lensmannskontor ikke stemmer.

- I fjor ble det oppklart en del tagge-saker, og de som ble tatt, måtte for eksempel ordne opp etter seg enten ved å vaske eller male. Taggere kan også få bot, sier Børseth.

HÆRVERK: Det nyrehabiliterte bygget fikk ikke stå i fred så lenge.