Politiet i Midtre Gauldal har avslørt flere tilfeller av ulovlig snøskuterkjøring med flyovervåkning. – Vanskeligere å skjule sine spor heretter, sier lensmannen.

De som kjører ulovlig snøskuter i Midtre Gauldal, skal ikke føle seg trygge lenger. 10. april ble det for første gang brukt flyovervåkning for å avdekke ulovlig snøskuterkjøring i kommunen. Overvåkninga vil fortsette ut denne vintersesongen og vil starte opp igjen neste sesong. Politiet har gått sammen med Statens naturoppsyn, Statsskog og fjellstyrene for å leie flyovervåkning.

Ødelegger for lovlydige

Lensmann Torill Rostad ser på et bilde fra Budal som ble tatt under flyovervåkninga 10. april:

- Her er det folk som har leika seg som ikke har begrep om hva skuteren skal brukes til. De ødelegger for andre som bruker skuteren lovlig. Det irriterer meg at et mindretall ikke forholder seg til regelverket og ødelegger for flertallet.

Rostad er uroa for at uvettig kjøring kan få fatale konsekvenser:

- Det som opptar meg er at det har vært en del skuterulykker i Sør-Trøndelag i vinter. Når får vi ei stygg ulykke her på grunn av idiotkjøring eller fyllekjøring, spør Rostad og fortsetter:

- Det har skjedd i mange kommuner. Vi har ikke råd til at noen skal bli ødelagt eller miste livet på grunn av dette, sier lensmannen.

Ingen vil fortelle

Politiet opplever at det er liten respekt for lovverket:

- Holdninger i en del områder av Midtre Gauldal er veldig dårlig i forhold til skuterbruk. I det store og heile er det bra holdninger og de fleste ferdes lovlig og greit, sier Rostad.

Flyovervåkninga kommer blant anna som et resultat av at ingen vil fortelle hvem som står bak den ulovlige kjøringa:

- Overvåkninga er med å kartlegge hvordan det der. Vi får inn meldinger om hendelser, men vi merker at folk ikke tør å stå fram, forteller lensmann i Midtre Gauldal, Torill Rostad.

ULOVLIG: Overflyginga med kamerautstyr fanga opp dette bildet 10. april. Ulovlig kjøring på Tjønnåstjønna (Kjønnåstjønna) i Budal. Foto: Politiet.