Helt siden Sigmund Gråbak åpnet Ler putballpark i 2006, har Too Far Gone vært med og markert sesongåpningen for parken. Det er ikke en tradisjon de har tenkt å bryte.

Årets sesong starter 1. mai, men Too Far Gone starter festen allerede 30. april.

– Folk bruker å havne på bordene, til innehaverens fornøyelse, flirer Ola Buan Øien mot Sigmund Gråbak som mener forskrekkelse er et mer dekkende ord.

– Bra det skjer noe

Konserten i putballhuset er den eneste akustiske konserten Too Far Gone gjør i løpet av året.

– De tidligere årene har det vært stappa fullt med folk, sier arrangør Sigmund Gråbak fornøyd.

– Det bruker å bli skikkelig trøkk ja, bekrefter Øien.

Bandet har ikke mange konserter i hjemkommunen, rett og slett fordi det er vanskelig å finne gode nok anlegg til det.

– Derfor er det artig når lokale folk klarer å lage til konserter. Det er bra det skjer noe i hjembygda, mener Øien.

Også i juli vil publikum i Flå kunne oppleve de lokale heltene. Da slår bandet til med en konsert i storformat i Fremo leir i samarbeid med Gaula Amcar. Til konserten i putballhuset 30. april er et begrenset antall billetter allerede lagt ut for salg. Blir været fint er det også mulig å åpne opp dørene ut mot en uteplatting.

– Jeg har prøvd mye anna også i putballhuset, men det er de lokale heltene som får ut folket. Ikke bare er de lokale, de er også fenomenale artister, skryter Sigmund Gråbak.

Annerledes

Ola B. Øien tror mange av publikummerne som møter opp i putballhuset er lokale folk som ikke nødvendigvis drar på de store konsertene som Too Far Gone har.

– Det er gjerne litt vakse folk som går ut, og de opplever dette tilbudet som noe for seg. Da jeg begynte å spille på fest gikk ungdommer og voksne på fest sammen. Det er ikke vanlig lenger, men her ser vi at det skjer.

PÅ SCENEN IGJEN: Til forskjell fra de store konsertene og festivalene, blir det et mer neddempa og uplugga Too Far Gone som spiller i putballhuset 30. april. Arrangør Sigmund Gråbak syns det er fenomenalt at bandet får til å komme innom hvert år. Arkivfoto: Marthe Eid