Det mange tror er dårlige tv-signaler, skyldes ofte en dårlig antennekabel. Overgangen til digitale tv-signaler stiller høyere krav til kvaliteten på kabelen, melder nyhetsbyrået Newswire.

Kabel-tv-selskapene registrerer mange tilfeller hver uke der hakking og frysing av tv-bildet viser seg å komme av dårlig antenneledning.

– Folk skaffer seg flotte flatskjermer, men mange glemmer at også antennekabelen bør være av en viss kvalitet, sier Knut Børmer i Norsk Kabel-TV Forbund, NKTF.

Snart ser alle nordmenn digital-tv, som gir mulighet for mye bedre bilde og lyd enn de tradisjonelle analoge sendingene. Ved analoge sendinger kan en dårlig ledning forårsake snø eller kornete bilder, mens den med digital-tv vil stoppe bildet og gjøre sendingen hakkete.

– Det er ikke noe midt i mellom med digital-tv, enten er det signal eller ikke noe signal. Mange har nok hatt dårlige analoge signaler i årevis uten å vite at det ikke skyldtes dårlige mottaksforhold, men dårlig antenneledning, sier Børmer.

Antenneledningen til fjernsynet ditt er bygget opp rundt en såkalt senterleder i midten, med isolerende materiale rundt. En bra kabel har minst to lag med skjermkabel tvinnet rundt senterlederen, helt fram til pluggen. Ikke alle har det.