For halvannen uke siden, 6. januar, forbød Gauldal brann og redning all bruk av ild utendørs. Årsaken var fraværet av snø og fare for at opptenning av bål fort kunne spre seg i det tørre terrenget.

I ettermiddag er forbudet opphevet og det er ikke vanskelig å forstå hvis en titter ut av vinduet i kveld. Siden i formiddag har det lavet ned i Gauldalen og det ligger nå et tykt lag med snø de fleste steder.

- De siste dagene har det vært frost og rim, så faren har ikke vært like overhengende. Men nå er det trygt igjen, sier brannsjef Arild Karlsen etter dagens snøvær.

Han forteller at Gauldalen har vært skånet for hendelser i perioden med forbud av bruk av ild og det er han takknemlig for.

- Folk respekterer forbudet. Det har vært noen vi har snakket med, men de har ikke fått med seg forbudet av ulike grunner. Folk forstår poenget siden det er stor fare for spredning i tørr vegetasjon, sier han.

Han håper det blir lenge til neste gang Gauldal brann og redning legger ned liknende forbud midtvinters.

- Nå er det andre gang på to år (forbud mot bruk av ild), vi vil ha snø på vinteren, sier han.

Dagens store snøfall er en effektiv brannforekjemper, men nedbøren har skapt en del trafikale utfordringer i landsdelen. Flere steder i Trøndelag har det i ettermiddag vært flere utforkjøringer og andre hendelser i trafikken. Gauldal har foreløpig vært skånet for dette, men Karlsen forsikrer alle bilister om at de følger med på situasjonen.

- Vi registrerer at det skjer en del hendelser, men det har vært rolig her. Men vi er i beredskap hvis det skulle skje noe, forsikrer han.