- Melhus kommune kan ikke gå inn på en praksis om å bryte avtaler, sa ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i Melhus kommunestyre.

Heller i Melhus?

Opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp) foreslo i en interpellasjon at samarbeidsavtalen Melhus kommune har med Gaula natursenter vurderes av rådmannen. Ifølge Jagtøyen bør Melhus kommune vurdere å ta over oppgaver som turistinformasjon, og hun mener at Melhus kan etablere et eget kontor som blant annet kan ta seg av turistinformasjon samt hjelp til gründere og næringsliv.

- Er vi heller tjent med at turistinformasjonen for Melhus er geografisk plassert på Melhus, spurte Jagtøyen.

Kan ikke sies opp

Ordfører Krogstad opplyste at samarbeidsavtalen med Gaula natursenter gjelder perioden 2014-2018, og han mente det ikke ville være mulig å bryte denne på lovlig vis om det var noe ønske om å avslutte avtalen.

- Jeg kjenner ikke til at det er gitt signal til natursenteret om misnøye. Det er heller ikke inntrykket til dagens politiske ledelse, sa Krogstad.

Krogstad avviste Jagtøyens utspill om at årsrapport mangler, og han viste til at den ble lagt fram på generalforsamlinga i fjor der tidligere varaordfører Sigmund Gråbak møtte. Daglig leder Torstein Rognes skulle komme i fjor høst for å orientere om natursenteret, og fikk beskjed av daværende ordfører Jagtøyen om at dette var avlyst fordi det ikke ble tid til hans orientering.

Les også: Møte om rømt oppdrettslaks

- Det er naturlig med en evaluering. Jeg vil sørge for god dialog med natursenteret. Er det noe som ikke fungerer får vi ta tak i det, sa Krogstad.

For grunneierne

Svein Evjen (H) mente at Gaula natursenter har hatt stor betydning for grunneierne langs Gaula.

Les også: Dro opp en drone

- Siden 1996 har fiskere svingt innom Gaula natursenter, og dette har vært til stor hjelp for oss fiskere. Å ha eget turistkontor koster en million kroner i året, sa Evjen.

Opposisjonsleder Jorid Jagtøyen.