Mandag forsvant ardennerhesten Mattis fra beitet på Kvernberget, og småbruker John Eidsmo fra Melhus har ingen annen forklaring enn at hesten må ha blitt stjålet. Han har anmeldt tyveriet til Melhus lensmannskontor som har få spor å gå etter. Politiet vil gjerne ha tips fra folk som kan ha sett noe enten det er spor eller mistenkelig aktivitet knyttet til hestehenger.

Trønderbladet har skrevet om tyveriet, og svært mange har lest saken på vår nettside.

Les også: Hest stjålet fra beite

Mandag morgen

- Jeg er ganske sikker på at den er stjålet. Jeg har fått inn flere tips, og noen har hørt noe. De som trolig har tatt den, har nok gått over marka og hatt med en henger. Mest trolig har tyveriet skjedd tidlig mandag morgen, sier Eidsmo.

Hesten Mattis er 14 år gammel, veier 1000 kilo og er så stor at den ikke får plass i en vanlig hestehenger. Eidsmo sier at hvem som helst kunne ha tatt med seg hesten fordi den er rolig av seg.

Til Sverige?

- Dette var en god arbeids- og kjørehest. Slike hester blir over 20 år gammel. Det norske ardennermiljøet er lite mens det er mye større i Sverige. Jeg har mistanke om at hesten kan være på vei til Sverige der det er et avlsmiljø. Skal de som kan ha tatt den med ta hesten over ei anna grense, må de ha med papirer. Mattis var ikke chippet eller har papirer, sier Eidsmo.

Eidsmo har tre ardennerhester, og han er lei seg for at Mattis er borte. Han tror ikke den har stukket av fordi han ikke ser tegn til ødelagte utgarder.

- Om den hadde stukket av, ville den helt sikkert ha søkt tilbake når den var god og mett, forklarer Eidsmo.

Bekymret for hesten

Eidsmo leier beite på Kvernberget som er i Buvika, og er fra Melhus. Han tenker mye på hva som kan ha skjedd med hesten.

- Jeg har hørt om at hunder blir stjålet, men aldri hester. Det hadde vært mye bedre om jeg hadde funnet hesten død i marka. Nå spekulerer jeg døgnet rundt på hva som kan ha skjedd med Mattis, forteller Eidsmo.