Parkeringsplassen ved Hognarastet i Synnerdalen i Midtre Gauldal var lørdag stappfull av biler. Blant de mange som dro på fjelltur til Forollhogna, var Terje Steen, Berit Steen og Hege Grevskott.

Godt vær

- Mange har satset på godværet. Dette er en utrolig flott plass, vakkert og idyllisk, sier Berit Steen.

Hege Grevskott legger til at det endelig er oppholdsvær.

De bor i Trondheim, og hadde kjørt to timer for å komme til Hognarasten. Derfra gikk turen forbi setervoller og så inn i nasjonalparken Forollhogna.

Fjelluka

- Vi har startet på fjelluka, og nå skal vi gå litt i fjellet, forteller Berit Steen.

Terje og Berit Steen har hytte ved sjøen, og Berit sier spøkefullt at det er hun som er fjellgeita.

Berit Steen og Hege Grevskott har begge vært på Forollhogna tidligere, mens Terje Steen skulle på toppen for første gang.

Mange tok altså turen til Forollhogna på lørdag. Stiene var i starten litt bløte siden det har regnet en del i det siste. Oppe i fjellet er det fortsatt snøflekker. På toppen (1332 m.o.h) var utsikten upåklagelig.

På Overlivollen var det lørdag og er i dag søndag, servering av seterkost og mange tok turen innom for å få et velsmakende møte med blant annet rømmegrøt, skjørost og spekemat.

Bjørn Bjørkan som er på setra Liaøkkjvollen ved Hognarasten, forteller at det var svært kjølig midt i uka med bare fire-fem grader hele dagen. Han har 20 melkekyr og ungdyr, og kom på setra torsdag i forrige uke.

Stieninnover til toppen.
Kvilsteinen er en populær rasteplass.
Det ligger fortsatt snø i fjellet.
Utsikt fra Forollhogna i nordvestlig retning.