En trivelig picknick for oss mennesker kan innebære et veterinærbesøk for menneskets beste venn. Etterlatte rester som kyllingben, ispinner og maiskolber er fristende farer for våre hunder.

Eksempel på picknickmat som kan være farlig for hunden er ulike sorter benrester. Tillagede fugl-, flesk- och fiskeben skal hundeeiere være spesielt oppmerksomme på ettersom de kan splintres til svært kvasse biter i magesekken. Til og med ispinner blir sylskarpe når de splintres, og det hender at både fliser og hele pinner perforerer hunders tarmer og magesekk, advares det fra veterinærhold.

– Benrester kan også sette seg fast i gommen og i svelget på en glupsk hund som ikke tar seg tid til å tygge dem ordentlig, sier Lotta Gunnarsson, veterinær på Agria Djurförsäkring.

Se også opp for engangsgrillspyd i tre som hunden synes smaker godt av kjøtt, men som kan stikke hull på magesekken og tarmen om hunden svelger det.

Maiskolber er populært å legga på grillen, men er ikke bra for en hund å sette i seg.

– De setter seg som propper i tarmen. Eneste måten å redde en hund som har svelget en bit maiskolbe er å operere den, forteller Lotta som selv har vært med på å plukke ut biter av maiskolber fra flere hunder.

Kilde: cisionwire.se

Illustrasjonsfoto fra arkivet