Aksjonsgruppa for orgelsaken i Melhus kirke starter innsamlingsaksjon.

- Pengene skal gå til orgelsaken - til juridisk bistand hvis det blir nødvendig. Når orgelsaken er i gang igjen, på skikkelig vis, vil pengene på kontoen overføres til kirkas orgelkonto, opplyser aksjonsgruppa i ei pressemelding.

Gruppa mener at orgelsaken må komme i gang igjen.

- ... slik den var før den ble stanset i mars i fjor. Vi vil bidra konstruktivt til det, opplyser gruppa.

Bygging av nytt orgel ble sendt ut på anbud i fjor, men da kirkevergen oppdaget at han hadde misforstått kommunestyrets vedtak, stoppet han anbudsrunden. Misforståelsen gjaldt en million kroner, og kirkevergen hadde trodd at det var en million kroner mer til rådighet enn kommunestyret hadde vedtatt. Trønderbladet har tidligere spurt ordfører og varaordfører om det er aktuelt å etterbevilge, og begge har sagt at de ikke vil gi mer penger. Ett medlem av aksjonsgruppa har tilbudt seg å samle inn den millionen som det dreier seg om, og har stilt en del krav i forbindelse med innsamlinga. Ett av kravene gjelder sammensetning av orgelkomiteen.

Aksjonsgruppa har også vedtatt på møtet de hadde 6. februar, at de vil invitere hele Melhus kirkelige fellesråd til et samtalemøte. De har også tidligere kommet med en invitasjon, og da kom deler av fellesrådet og Melhus menighetsråd.

Les også: fellesrådet inviterer til informasjonsmøte